cel mai ecologic și avantajos
mod de a construi
30 cm fără izolare
Fără tencuială
E timpul să construiți economisind

Blocuri de zidărie exterioară din beton celular autoclavizat

Cunoașteți că peretele cu grosimea 25 cm din beton celular autoclavizat cu densitatea 350 kg/m3 nu necesită termoizolare suplimentară?
Cunoașteți oare că un asemenea perete are calități termoizolante echivalente cu un perete de cotileț cu grosimea 1,8 metri?

BCA are multe avantaje față de alte tipuri de materiale de zidarie pentru pereți exteriori. Caracteristica principală a blocurilor de construcție din beton celular autoclavizat este prezența porilor umpluți cu aer. Ei atribuie acestui material o structură omogenă, izolare termică excelentă, proprietăți de izolare fonică bună, greutate relativ redusă. Calitățile termice ale blocurilor de constructii sunt aceleași în toate direcțiile, iar utilizarea mortarului special pentru zidire practic elimină pierderile de căldură prin punțile termice.

Principalele avantaje al gazobetonului asupra altor materiale de zidărie sunt proprietățile de izolare termică ale materialului (nu necesită termoizolare suplimentară), durabilitatea, ușurinta de instalare, calitățile ecologice, permeabilitatea pentru vaporii de apă (pereții din gazobeton respiră), absența comprimării, costurile mici de manoperă, economisirea la lucrările de finisare exterioară și interioară.

Astăzi sunt disponibile configurații diferite ale blocurilor de zidărie din BCA. Calitățile tehnice superioare ale blocurilor fac operarea simplă și rapidă, iar exploatarea cladirilor construite - confortabilă și sigură.

Dimensiunile exacte ale blocuri din BCA nu doar simplifica semnificativ procesul de zidire, dar și lucrările de finisare internă și externă. Absorbție redusă de apă și suprafața netedă a peretelui permite montarea faianței fără lucrări de pregătire suplimentară. Datorită structurii omogene și capacității portante bune materialul suportă bine lucrările de montare sau fixare.

Betonul celular autoclavizat este absolut ignifug. Atunci cînd sunt expuse la foc, blocurile din BCA nu emit picături nocive volatile sau inflamabile. BCA este utilizat pentru construcția zidurilor și a clădirilor antiincendiare de orice clasă. Materialul se taie ușor, fapt ce simplifică procesul de zidire și permite realizarea celor mai neobișnuite proiecte.
Zidirea peretelui: Înainte de zidire este necesar de a verifica dacă fundația este perfect orizontală și dacă este necesar, de a efectua alinierea. Abaterea admisibilă este de 30 mm. Înainte de a trece la zidirea peretelui, sunt necesare lucrările de hidroizolare a fundației. Este necesar de a curăța suprafața fundației cu peria și a aplica materialul hizolizolant. Conexiunea benzilor se efectuează cu o suprapunere de cel puțin 150 mm.
Este necesar de a face măsurări exacte ale dimensiunilor pereților externi viitori, în conformitate cu proiectul.
Primul rînd al peretelui: Zidirea primului rînd începe cu montarea blocului în fiecare colț al clădirii. Blocurile primului rînd sunt plasate pe mortar din ciment și nisip cu o grosime minimă de 20 mm pe toată suprafața blocului. Grosimea stratului poate varia în funcție de rugozitatea fundației.
Primul bloc se montează în cel mai înalt colț al clădirii. Diferența de înălțime a colțurilor casei nu trebuie să depășească 30 mm.
Poziția orizontală și verticală a blocurilor este verificată și corectată dacă este necesar cu un ciocan de cauciuc.
Între blocurile montate în colțuri se întinde firul de aliniere și continuă așezarea blocurilor. Dacă distanța dintre colțuri este mai mare de 10 metri, între blocurile din colțuri se așează cîte un bloc adițional pentru fixarea firului. Această măsură va împiedica firul de la atîrnare. Umpleți primul rînd.
Neregularitățile de zidărie se elimină cu placa de șlefuit. Murdăria și praful sunt înlăturate cu peria.
Pregătirea mortarului de zidărie: Pentru a prepara mortarul în pat subțire pentru zidărie sunt necesare unelte simple: un burghiu electric cu girueta de amestecare, un recipient de plastic pentru amestecarea soluției și apă.
Într-un recipient curat se toarnă cantitatea de apă necesară în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj.
Se adaugă amestecul de mortar uscat și se amestecă până la omogenizare.
Se recomandă de a dizolva cu apă intregul sac. Această cantitate de amestec gata este de ajuns pentru zidirea aproximativ 1,5 m3 din blocuri BCA.
Consistența soluției trebuie să fie plastică, astfel ca la aplicare să-și păstreze forma, sa nu fie scurgeri. În același timp, soluția nu trebuie să fie prea densă.
Zidirea pereților portanți: Zidirea următoarelor rînduri trebuie începută după ce amestecul de ciment s-a prins, adică peste 1-2 ore după montarea primului rând. Datorită dimensiunilor exacte a blocurilor din BCA, urmatoarele rînduri trebuie zidite cu utilizarea mortarului în pat subțire. Zidirea pereților portanți va începe cu montarea blocurilor din colțuri. Fiecare bloc necesită aliniere pe orizontală și pe verticală.
După stabilirea colțurilor este necesar de a întinde firul de nivelare, la fel ca la zidirea primului rînd și de completat rîndul următor.
Se aplică mortarul în pat subțire pe suprafața orizontală a blocului, cu ajutorul mistriei zimțate cu lățimea egală cu cea a blocului și apoi, după întoarcerea mistriei, mortarul se distribuite uniform pe întreaga suprafață a blocului.
Mortarul este de asemenea aplicat pe suprafață verticală a blocului prin apăsarea mistrelei din partea de jos a peretelui vertical al blocului și deplasarea în sus.
Rîndurile următoare se zidesc pe rînd, utilizînd îmbinarea.
Adîncimea legăturii trebuie să fie de cel puțin 10 cm.
Lungimea blocurilor din margine, de exemplu, la marginile ușilor și ferestrelor sau colțurilor clădirii trebuie să fie mai mare de 11,5 cm.
Neregularitățile de zidărie se elimină cu placa de șlefuit. Murdăria și praful sunt înlăturate cu peria.

Legătura pereților portanți exteriori și interiori: Verificarăm zidăria peretelui viitor și eliminăm neregulile existente. Suprafața trebuie curăță bine de praf și murdărie.
Perete interior se leagă cu peretele exterior de zidarie. Primul rînd de blocuri este plasat pe un strat de mortar ciment-nisip cu o grosime minimă de 20 mm. Este necesar să se verifice în mod constant coincidența nivelurilor pereților pe orizontală.
Nivelul blocurilor este corectat cu un ciocan de cauciuc.
Este necesar de a monitoriza precizia de montare a blocurilor pe orizontală și pe verticală.
Legarea peretelui interior și exterior. Pentru zidărie se folosesc instrumente profesionale.
Mortarul este aplicat și pe suprafata verticala a blocului.
Vom răspunde la toate întrebările D-stră
+373 68 217770
© 2009–2023 BCA.md

mun. Chișinău, str. Varnița, 14/2, etajul 2
Telefon: +373 68 217770