cel mai ecologic și avantajos
mod de a construi
30 cm fără izolare
Fără tencuială
E timpul să construiți economisind

Tavane din beton celular autoclavizat parțial prefabricate  

ATENȚIE: În locul utilizării grinzilor de direcționare, blocurile din BCA pot fi montate pe cofraj, iar apoi golurile dintre blocuri umplute cu armătură și betonate.

Planșeurile din beton celular autoclavizat parțial prefabricate sunt ideale pentru constructia cladirilor conform sistemului complex modern de zidărie.

Componentele principale sunt următoarele:

Prin abordarea integrată poate fi redus în mod semnificativ prețul pentru planșeurile obținute. Este redus costul manoperei în același timp cu reducerea duratei lucrărilor - 3 zile sunt de ajuns pentru ca 4 muncitori necalificați să monteze 100 metri pătrați de suprafață.

Reducerea costurilor de montare prin folosirea planșeurilor parțial prefabricate este posibilă din cauza eliminării din procesul tehnologic a cofrajului demontabil (carton ondulat, placaj rezistent la apă) și a amterialelor de suport (emulsie pentru cofraj, suporturi pentru armătură).
Reducerea costurilor de asemenea este atinsă prin prin reducerea numărului de suporturi tehnologice utilizate (stîlpuri din lemnsau  de inventar).

Utilizarea planșeurilor din beton celular autoclavizat parțial prefabricate permite:

Montarea Т-blocurilor (blocurilor de planșeu)

T-blocurile din gazobeton sunt instalate manual de-a lungul direcției longitudinale a grinzii. Distanța între blocurile adiacente trebuie să fie minimă.
Primul și ultimul bloc între două grinzi trebuie să fie montate la marginea interioară a peretelui portant. Este posibilă montarea pe perete dacă lărgimea este suficientă și centura de consolidare este armată conform proiectului.
T-blocurile primului rind de la perete se sprijină cu o parte pe grindă, cu celălaltă pe perete sau pe grindă intermediară. Suprafața minimă de sprijin este de 20 mm. Dimensiunile blocurilor pot fi corectate prin tăiere cu ajutorul ferăstrăului. Blocul cu dimensiunea liniară modificată întotdeauna se montează doar la margine peste zid, cu ieșirea de cel puțin 20 mm.
În cazul în care grosimea pereților interiori portanți este mai mică de 25 cm, nu este recomandată montarea grinzilor într-o singură linie. La grosimea peretelui mai mare, grinzile pot fi plasate într-o singură linie.
După instalarea elementelor de planșeuri parțial prefabricate pe barele de armare superioare a grinzilor, este montată plasa de armare 100x100x5 mm. Poziția sa, înălțimea de instalare și legarea cu armătura grinzii sunt definite de proiect. Legarea plaselor separate se efectuează cu o suprapunere cu lățimea de cel puțin 150 mm.

Centura de consolidare monolit

Centura monolit - este un element care leagă pereții portanți ai clădirii în perimetrul ei. El consolidează întreaga structură a clădirii, atribuind rigiditatea spațială. Centura monolit este, de obicei instalată la nivelul planșelor și este întotdeauna închisă. Centura monolit asamblată corect are posibilitatea de suporta și distribui sarcinile periculoase de pe pereții clădirii.

În planșeurile cu lungimea de până la 6 metri pentru arrmarea centurii se instalează cel puțin 3 tije longitudinale cu diametrul 10 mm. Diametrul sîrmei pentru etriere = 4,5 mm, distanța dintre etriere = 250 mm. În planșeurile cu lungimea mai mare pentru armarea centurii se instalează cel puțin 4 tije cu diametrul de 12 mm. Diametrul sîrmei pentru etriere = 5,5 mm, distanța dintre etriere = 300 mm.
Centura monolit se instalează la nivelul planșei și se betonează simultan cu ea. Armătura longitudinala a centurii se leagă secvential prin suprapunere (lungimea suprapunerii cel puțin 900 mm) sau poate fi sudată. Deosebit de importantă este îmbinarea armăturii în colțuri.
Înainte de a începe betonarea planșelor, trebuie inspectate elementele structurale de suport a construcției pentru a verifica conformitatea lor cu cerințele tehnice.
Betonarea părții monolit se efectuează cu beton fin (granulatie maxima - 10 mm), greu - clasa nu mai mică de B20, folosind pompe de beton, macara cu cadă sau cărucioare. În timpul betonării trebuie să se evite sarcinile excesive concentrate, care pot apărea atunci când se aplică o cantitate mare de beton într-un singur loc.
Betonul se compactează manual sau cu ajutorul unui vibrator.
 
Armătura grinzilor și centurii monolit trebuie să fie curățată de murdărie, praf și coroziune înainte de betonare.
Betonarea planșelor se efectuează cu ajutorul prinzătoarelor. Lățimea prinzătorului trebuie să fie nu mai mică de 620 mm.
 
În perioada de întărire amestecul de beton turnat trebuie să fie protejat de uscare și periodic hidratat.
Vom răspunde la toate întrebările D-stră
+373 68 217770
© 2009–2024 BCA.md

mun. Chișinău, str. Varnița, 14/2, etajul 2
Telefon: +373 68 217770