cel mai ecologic și avantajos
mod de a construi
30 cm fără izolare
Fără tencuială
E timpul să construiți economisind

INFORMAȚIE GENERALĂ DESPRE BCA

Blocuri de zidărie din BCA sau beton celular autoclavizat - ce reprezintă?

Betonul celular autoclavizat (BCA) - cel mai ecologic și econom material de construcție pentru pereți exteriori și interiori în construcții moderne. BCA este un beton cu pori, care este obținut din nisip de siliciu, ciment, apă, var cu adăugarea pulberii de aluminiu ca agent de expandare. În procesul de amestecare este eliberat hidrogen și în procesul de solidificare bulele de gaz formează o mulțime de pori. Întărirea materialului are loc în autoclavă sub influența aburilor saturați și a presiunii ce cu mult depășește presiunea atmosferică. Materialul este fabricat cu utilizarea presiunii mari din autoclave și a temperaturii de cel puțin 180 de grade Celsius, numai la uzinile mari. Pentru calitatea BCA sunt foarte importante materia primă utilizată și respectarea tehnologiei de producere. Acest lucru reprezintă în esență diferențele BCA de la producători diferiți. Procesul de producție influențează proprietățile materialului: rezistența înaltă și caracteristicile fizico-mecanice înalte.

Proprietățile BCA:

Rezistență. BCA deține o combinație unică - ușurința lemnului și rezistența pietrei. Densitatea BCA determină multe din proprietățile sale. Creșterea densității determină creșterea rezistenței. Reducerea densității de volum determină creșterea nivelului de izolare termică, cu reducerea concomitentă indicatorului de izolare fonică. Rezistența la acțiuni fizice are de asemenea legătură cu densitatea - cu cît aceasta este mai mare, este mai mare și rezistența..

Izolarea termică. Coeficientul de conductivitate termică este cel mai mic între materialele de constructii. Pereții din BCA păstrează cu ușurință temperatura camerei atît în anotimpurile reci cît și în perioadele călduroase.

Rezistență la foc. BCA este un material rezistent la foc. Are abilitatea de a rezista la propagarea focului. Clădirile din beton celular autoclavizat au clasa 1 și 2 de rezistență la foc.

Ecologic. Nu conține în componența sa substanțe ce pot aduce daune organismului uman.

Ușor de prelucrat. Blocurile din BCA pot fi ușor modificate prin tăiere, găurire sau sculptare. Acest fapt determină o aplicare largă. Cu o ajutorul unui ferăstrău de tăiere manuală dimensiunile unui bloc BCA standard pot fi modificate rapid.

Izolare fonică. Nivelul de protecție împotriva zgomotului este înalt, depinde de densitatea și volumul de beton celular autoclavizat. Nivelul mediu al izolării fonice poate varia între indicii de 40 și 60 decibeli.

Rezistență la frig. BCA este foarte rezistent la temperaturi scăzute. Nu își pierde calitățile la înghețare sistematică. Aceasta fapt este posibil datorită structurii omogene poroase, ce nu permite o saturație completă cu apă.

Rezistență la apă și permeabilitate la vapori. Clădirile din BCA sunt caracterizate prin lipsă de umiditate sau uscăciune. Acest lucru este asigurat de porozitatea închisă a blocurilor. Indicatorii de umiditate nu depășesc 6 - 8 la sută.

Perioada mare de exploatare. Durata medie de exploatare este de cel puțin 100 ani, cu condiția respectării standardelor pentru construcția clădirilor.
 
Rezistență la acțiunea organismelor vii.
Vom răspunde la toate întrebările D-stră
+373 68 217770
© 2009–2023 BCA.md

mun. Chișinău, str. Varnița, 14/2, etajul 2
Telefon: +373 68 217770