cel mai ecologic și avantajos
mod de a construi
30 cm fără izolare
Fără tencuială
E timpul să construiți economisind

LUCRĂRI DE FINISARE PENTRU BCA

Deși blocurile din BCA pot fi folosite fără strat protector, se recomandă executarea lucrărilor de finisare. Contactul prelungit a peretelui de beton celular neprotejat cu precipitațiile poate duce la întunecarea materialului cu timpul și afectarea aspectului exterior.

Finisarea exterioară a zidurilor clădirii poate fi realizată cu materiale de zidărie, materiale decorative, materiale cu fixare mecanică sau amestecuri pentru tencuire sau zugrăvit. Este necesar de a lua în considerație faptul că materialele de finisare nu trebuie să împiedice difuziunea vaporilor de apă. BCA este permeabil pentru aburi și aer. Respectiv, dacă materialele de finisare vor împiedica trecerea aburilor, aceasta poate provoca acumularea umiității între perete și stratul de finisare. Prin urmare nu se admite utilizarea tencuielii cu mortar ciment-nisip, finisarea cu utilizarea placilor de polistiren, zugravirea cu vopsele peliculogene și aplicarea materialor de acoperire cu montare pe adeziv. BCA cu un finisaj cu permeabilitate suficientă pentru vaporii de apă, poate păstra proprietățile sale fizice și estetice un termen nelimitat.

Pentru lucrările de finsare exterioară se recomandă:

1. Orice fațade ventilate căptușite cu panouri decorative, siding, șindrilă.

2. Finisare din căramidă cu distanța pentru ventilare obligatorie între cărămidă și zidărie 30 - 40 mm.

3. Strat subțire de tencuială din amestecuri speciale pentru BCA. Amestecurile de tencuit utilizate pentru finisarea suprafeței din BCA trebuie să fie modificate cu aditivi ce rețin apa la capacitatea de 98%..

4. Netezirea rosturilor între blocuri și cu vopsirea ulterioară cu utilizarea vopselelor permeabile pentru aburi.

          
 

Finisarea BCA realizată din materiale de zidarie din partea fațadei clădirii este admisă în case care nu depășesc 2 etaje (exclusiv subsolul și mansarda). Rezemarea zidăriei ar trebui efectuată pe pereții subsolului sau fundație, astfel acest tip de finisare trebuie să fie prevăzut în cadrul proiectului în prealabil. Zidăia se proiectează pe suprafețe cu un strat de ventilare și montarea la BCA cu elemente de legare cu cantitatea de cel puțin 4 unități pe m2.

Lucrările de finisare cu tencuială ar trebui efectuate la umiditate blocurilor nu mai mare de 27%. Înainte de finisare, suprafața necesită o prelucrare: urmele de lovituri sau marcajele sunt reparate cu mortar, neregularitățile se îndreaptă cu placa de șlefuit, murdăria și praful sunt înlăturate cu peria. După aceasta, se efectuează finisarea BCA. În încăperile cu cu umiditatea ridicată, precum și în locații se prognozează acțiunea umidității este necesară utilizarea amestecurilor de impermeabilizare.

Atunci când grosimea stratului decorativ și de protecție nu depășește 10 mm, este admisă lipsa armării. În cazul în care grosimea stratului este de 10 - 15 mm, se aplică armarea cu plasă din fibre de sticlă. La o grosime de 15 - 20 mm este necesară armarea cu plasă din oțel. Proiectarea unui strat protector cu grosimea de mare de 20 mm nu este recomandată.

Vom răspunde la toate întrebările D-stră
+373 68 217770
© 2009–2023 BCA.md

mun. Chișinău, str. Varnița, 14/2, etajul 2
Telefon: +373 68 217770